"Al 600 huiszoekingen gehouden sinds aanslagen"

De Franse premier Manuel Valls heeft aan de zender France 2 gezegd dat de Franse veiligheidsdiensten al 600 huiszoekingen hebben gehouden sinds de aanslagen in Parijs. Hij noemt de terreurdreiging nog altijd reëel en zegt dat ze nog lang zal duren.

In de studio van het journaal van France 2 stelde Valls ook de Schengenzone in vraag. Hij zei dat Europa zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn grenzen en hij vroeg zich af hoe het kan dat Abdelhamid Abaaoud, de Belg achter de aanslagen in Parijs, zomaar kon rondreizen in Europa.

Volgens Valls hebben "sommige daders van de terreuraanvallen in Parijs van de vluchtelingencrisis geprofiteerd om Frankrijk binnen te komen." Hij zei ook nog dat "elk buurland van Frankrijk zijn rol moet spelen".

Valls waarschuwde dat de terreurdreiging nog altijd reëel is en dat deze situatie lang zal duren en "permanent" zal zijn. Over de jacht op de Belg Salah Abdeslam kon Valls kort zijn: "We weten niet waar hij is, de jacht gaat voort."