"The show must go on in Bataclan", meldt vorige eigenaar

De vorige eigenaar van Bataclan heeft met afschuw gereageerd op de dodelijke raid die in de concertzaal 89 mensenlevens heeft gekost. "De verschrikkelijke beelden van de aanslag blijven me bij. Ik kon het nauwelijks geloven en ben helemaal gedegouteerd door de horror. Bataclan blijft mijn kind, verkocht of niet", aldus Joël Laloux.

De joodse ondernemer Joël Laloux kocht zaal Bataclan in 1976 met zijn broer Pascal. De jaren daarna groeide de concertzaal in Parijs uit tot een van de belangrijkste clubs in de lichtstad, met optredens van bekende artiesten als Lou Reed, Alain Bashung, Prince, Oasis en Stromae.

"Ik hield net sabbat in mijn huis in Ashdod in Israël en mocht mijn mobiele telefoon op de rustdag niet gebruiken. Ik kreeg heel veel telefoontjes en besliste om toch op te nemen. Een kennis die in de zaal was tijdens de schietpartij had me verschillende keren gebeld", aldus Laloux.

Laloux verkocht de zaal enkele maanden geleden en leeft sindsdien in Shdod in het zuiden van Israël. "Ik hoop dat de enorme uitingen van solidariteit in Frankrijk en over de hele wereld het voortbestaan van Bataclan in de hand werkt. The show must go on", klinkt het.

De 63-jarige Joël Laloux geeft nog mee dat hij zeker van de partij zal zijn op het eerstvolgende concert in Bataclan. "Het is en blijft mijn kind, verkocht of niet."