Grootste politievakbond tevreden met terreurmaatregelen

VSOA Politie, de grootste politievakbond, is tevreden dat de regering 400 miljoen euro extra uittrekt voor de strijd tegen het terrorisme. De vakbond hoopt wel dat een significant deel van dat bedrag zal gaan naar de federale politie. Morgen overleggen de vakbonden met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

De regering trekt 400 miljoen euro uit voor veiligheid en de strijd tegen het terrorisme. Dat bedrag komt bovenop de 200 miljoen euro aan investeringen die al in 2015 zijn gerealiseerd, de 40 miljoen euro die was voorzien voor de Staatsveiligheid en de 100 miljoen euro die extra is vrijgemaakt voor Defensie.

VSOA reageert positief op de beslissing, maar blijft voorzichtig. "In het verleden zijn er veel beloftes gemaakt die geen of te weinig concrete invulling hebben gekregen."

De vakbond gaat bij Jambon aandringen om een significant deel van het bedrag aan de federale politie te besteden, die met een personeelstekort kampt. Ook de grote politiezones vragen extra personeel.

Daarnaast is er volgens de vakbond dringend nood aan extra logistieke middelen voor de federale politie, "gaande van speciale apparatuur en wapens tot simpele broeken".