Nieuw album van Adele niet te horen op Spotify en Apple Music

Het nieuwe album van Adele - "25" - verschijnt morgen, maar zal niet terug te vinden zijn op streamingdiensten zoals Spotify of Apple Music. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De zangeres zou naar verluidt persoonlijk bij de beslissing betrokken zijn.

Vijf jaar na haar laatste album komt de Britse zangeres met nieuw werk. Enkele weken geleden lanceerde ze al - met succes - de single "Hello" en begin deze week kwam "When we were young" uit op YouTube.

Voor het hele album is het wachten tot morgen. Wie de nummers op een streamingdienst wil beluisteren, is er echter aan voor de moeite. Een beslissing die volgens onder meer The New York Times samen met de zangeres zou zijn genomen. Adele zelf weigert voorlopig alle commentaar.

Spotify heeft ondertussen bevestigd dat het album niet in hun bibliotheek zal staan. "We houden van en respecteren Adele, net als haar 24 miljoen fans op Spotify", reageert de dienst, die hoopt dat het album snel wel beschikbaar zal zijn.

Adele is niet de eerste zangeres die zoiets doet. Vorig jaar besloot Taylor Swift al om haar muziek niet via Spotify en Apple Music beschikbaar te stellen na een geldconflict.