Noémie Wolfs gaat na Hooverphonic alleen voort

Noémie Wolfs heeft een platencontract getekend bij Universal. Dat heeft de maatschappij zelf bekendgemaakt. De ex-Hooverphonic-stem lijkt daarmee te kiezen voor een solocarrière. Begin volgend jaar zou een eerste single klaar moeten zijn.

Eind maart nam Wolfs na vijf jaar afscheid van Hooverphonic, de band van Alex Callier. "Het is heel simpel, als er geen klik meer is, gaat het niet meer", klonk het toen.

Nu lijkt de zangeres op weg om een solocarrière uit te bouwen. Platenmaatschappij Universal kondigde vandaag namelijk aan dat Wolfs daar een contract heeft getekend.

"Ik ben heel gelukkig met deze nieuwe toevoeging aan ons groeiend lokaal artiestenrooster", zegt Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium. "Noémie is één van de beste zangeressen van België, maar heeft nog tal van andere talenten. Haar zelfgeschreven songs hadden mij al na de eerste luisterbeurt meteen overtuigd. En met de ervaring – nationaal en internationaal – die ze ondertussen heeft opgebouwd, kijken wij met gezonde ambitie deze samenwerking tegemoet."

Een eerste single wordt verwacht in januari volgend jaar.