Opnieuw 9 huiszoekingen in Brussel na terreur in Parijs

Op negen plaatsen in de regio Brussel zijn vanochtend opnieuw huiszoekingen geweest. Dat was onder meer het geval in Jette, Laken, Sint-Jans-Molenbeek, Ukkel en Brussel. Het ging om huiszoekingen bij de familie en in de kennissenkring van Bilal Hadfi, de jongeman uit Neder-over-Heembeek die zich vrijdagavond heeft opgeblazen aan het Stade de France in Parijs. Zeven mensen zijn daarbij opgepakt voor verhoor. Bij andere huiszoekingen die direct in verband staan met de aanslagen, werden twee mensen meegenomen voor verhoor.

De huiszoekingen hebben te maken met een onderzoek dat al begin 2015 gestart is na het vertrek van Bilal Hadfi naar Syrië.

"De acties zaten er al een tijd aan te komen en staan los van het onderzoek naar de aanslagen of de klopjacht op Salah Abdeslam", verduidelijkt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. "Wel maken we nu van de gelegenheid gebruik om bij wijze van spreken een aantal deuren te sluiten."

Bij die huiszoekingen werden zeven mensen die in relatie staan met Bilal Hadfi meegenomen voor verhoor.

Daarna vond er in Laken en in Jette ook een huiszoeking plaats die in beide gevallen wel te maken zou hebben met het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Zowel in Jette als in Laken is daarbij één persoon opgepakt voor verhoor.