Radio 2 zet Nicole & Hugo en Zjef Vanuytsel in de bloemen

Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme worden opgenomen in De Eregalerij van Radio 2. Ze zullen op 4 februari gelauwerd worden in het Kursaal in Oostende voor een "Leven vol muziek". De Eregalerij van Radio 2 en Sabam For Culture bekroont zowel tijdloze liedjes als artiesten.

Welke liedjes dit jaar worden opgenomen in de lijst van De Eregalerij van Radio 2 wordt pas op 4 februari 2016 bekendgemaakt in het Kursaal in Oostende.

Wel staat al vast dat Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme geëerd worden in Oostende. Dit jaar werden Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven gelauwerd.

Nicole & Hugo delen al sinds 1970 een muzikaal leven en scoorden verschillende Nederlandstalige hits. Het koppel werd twee keer geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Zjef Vanuytsel is bekend van het album "De zotte morgen" uit 1970. Het gelijknamige titelnummer is een van de bekendste nummers in het kleinkunstgenre. "De muziek van Zjef Vanuytsel zal ongetwijfeld een blijvende invloed hebben op de komende generaties kleinkunstartiesten en daarom mag hij niet ontbreken in De Eregalerij", motiveert Radio 2.

Sylvain Vanholme is bekend van de groep Wallace Collection waarmee hij eind de jaren 60 een grote hit scoorde met "Daydream". In de jaren 70 scoorde hij een grote hit met "Copacabana" met zijn band Two Man Sound. Vanholme werkte ook samen met onder anderen Jo Lemaire, The Machines, The Kids, Johan Verminnen, De Kreuners en Gorki.

Meest gelezen