Regen veroorzaakt op één na drukste avondspits

Het regenweer en enkele incidenten hebben een moeilijke avondspits gecreëerd op onze wegen. Op alle knooppunten was het een pak langer aanschuiven dan normaal. Rond 17 uur stond er op de Belgische wegen zo'n 350 kilometer file, de op één na drukste avondspits tot nu toe.
Archieffoto

Op de Buitenring rond Brussel waren er wachttijden tot anderhalf uur. In de stad zelf waren eerder op de dag enkele tunnels gesloten door wateroverlast.

Rond Antwerpen, en met name op de E17 naar de Kennedytunnel, was het een uur aanschuiven. De Liefkenshoektunnel was een tijdlang volledig versperd na een ongeval met drie vrachtwagens.

Ook op de andere knooppunten, zoals rond Gent, was het aanschuiven.

"Vooral het begin van de avondspits ondervond heel veel last van zware regenbuien. Daardoor was het al vroeg aanschuiven. Nu staat er zo'n 350 kilometer file. Dat is de op één na drukste avondspits van het jaar", vertelde Hajo Beeckman van de VRT Verkeersredactie.

Meest gelezen