Securitas zet honderden mensen meer in in België en Frankrijk

Securitas, de nummer één in beveiliging in Europa, heeft de afgelopen dagen in ons land 300 mensen extra ingezet. In Frankrijk gaat het over 800 extra mensen, zegt algemeen directeur Alf Göransson.

De afgelopen dagen deed Securitas een beroep op 800 extra agenten in Frankrijk en 300 in België, zei algemeen directeur Alf Göransson in de economische krant Dagens Industri. Securitas België bevestigt dat donderdag. "Het gaat om enkele honderden mensen", aldus woordvoerder Gerrit Bellon. Die werden ingezet bij nieuwe en bestaande cliënten en voor evenementen.

Dat is voor het bedrijf trouwens geen enkel probleem. "Wij zijn volledig in staat om gedurende bepaalde tijd extra diensten te leveren, bijvoorbeeld voor Europese tops", zegt Bellon. "Onze agenten zijn getraind om te observeren en te rapporteren, niet om tegen te houden", gaat hij verder. De vragen "blijven trouwens komen".

Securitas stelt momenteel 5.500 mensen te werk in België en zowat 20.000 in Frankrijk.

Het bedrijf kende een activiteitenpiek in de twee, drie maanden na de aanslagen in Parijs in januari, maar minder dan nu het geval is. De groep plant ook uitbreiding in thuisland Zweden.