Tijdens de weeën door een examen psychologie afleggen

De 21-jarige Tommitrise Collins weet absoluut wat multitasken inhoudt. Terwijl ze aan het bevallen was, legde ze netjes haar examen psychologie af. Dat was niet meteen naar de zin van het medisch personeel van het Coliseum Medical Center in Georgia, maar dat kon de Amerikaanse duidelijk niet deren. Na 20 uur arbeid kwam dochter Tyler Elise ter wereld.

Tommitrise studeert aan de Universiteit van Georgia strafrecht en had een examen psychologie voor de boeg toen de contracties begonnen. "Als ik niet te veel pijn heb, doe ik de test", waren haar woorden in het ziekenhuis. Tommitrise weigerde dan ook alle medicatie.

Het examen dat via de laptop kon worden afgelegd, nam normaal twee uur in beslag. Maar de studente deed er in het verloskwartier slechts anderhalf uur over. "Het heeft me 4 tot 5 uur gekost om de pijn te verbijten zodat ik het examen kon doen. Dan hoefde ik het later niet af te leggen en kon ik direct van mijn baby genieten", legde Tommitrise achteraf aan zender FOX 5 uit.

"Prioriteiten stellen"

Shanell stond al die tijd haar zus bij en nam tijdens het examen/de bevalling foto's. Die foto's zette ze op Facebook met de boodschap "Dat heet dan eens prioriteiten stellen. Om de 3 minuten weeën en nog altijd haar examen afleggen. Je gaat de beste moeder worden!". Uiteindelijk slaagde Tommitrise voor haar examen, maar was ze niet tevreden met het resultaat. Ze legde het examen opnieuw af en behaalde een B (tussen de 80-89%).

Dochter Tyler Elise stelt het intussen wel. "Ze is mijn leven nu. Aangezien ze altijd op mij zal moeten kunnen rekenen, zal ik dus mijn eigen doelen blijven nastreven. Ik wil dat ze een comfortabel leven kan leiden. Ik wil mensen ook tonen dat een jonge moeder best een goede moeder kan zijn", besluit Tommitrise.

lees ook