Twee Bosnische militairen doodgeschoten in Sarajevo

Twee Bosnische militairen zijn gisteravond in Sarajevo doodgeschoten. Dat gebeurde met een automatisch vuurwapen, de dader pleegde kort na de feiten zelfmoord. De politie onderzoekt de zaak, maar sluit niet uit dat de aanval het werk is van een moslimextremist.

De schietpartij vond plaats in een gokkantoor in een buitenwijk van de Bosnische hoofdstad. Een man opende het vuur met een automatisch wapen, twee mensen kwamen om. Het ging om militairen die in de buurt in een kazerne verbleven. Een derde militair raakte gewond.

De dader vuurde bij het buitengaan nog op een stadsbus. Hij vluchtte weg en blies zichzelf omstreeks middernacht op in zijn huis. De politie hield op dat moment de woning omsingeld.

Volgens getuigen van de schietpartij was de man mogelijk deel van "een islamistische beweging", aldus de directeur van het terreuragentschap, Perica Stanic. De 34-jarige dader was in elk geval moslim. De Bosnische regering hield na de aanval meteen crisisberaad.