Verdachte man opgepakt in Brusselse Justitiepaleis

In het Brusselse Justitiepaleis is een man opgepakt omdat hij foto's aan het nemen was van verschillende zittingszalen. Hij fotografeerde onder meer de zaal waar morgen een vonnis wordt uitgesproken in een terrorismedossier. Hij wordt momenteel verhoord.
Archieffoto

De verdachte man nam foto's met zijn smartphone. Hij stond al gekend bij het Brusselse gerecht, maar weliswaar niet voor terrorisme.

Los daarvan werd ook een andere man gecontroleerd, maar hij werd niet opgepakt. Het gaat om de broer van één van de verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers die in januari werd opgerold. De man was naar het Justitiepaleis gekomen voor een onderhoud met de advocaat van zijn broer. De advocaat was niet meteen beschikbaar en de man ging dan maar terug naar buiten, waarop hij werd gecontroleerd. Volgens het parket is de man nooit opgepakt, ook niet omdat hij zich niet zou hebben willen laten controleren aan de metaaldetector, zoals eerder gemeld.