Vertrekkende Syriëstrijder voor derde keer vrijgelaten

De Brusselse jeugdrechter heeft vandaag voor de derde keer een minderjarige vrijgelaten waarvan het gerecht vermoedt dat hij naar Syrië wil vertrekken. De 15-jarige werd vanmorgen opgepakt bij een huiszoeking in het Brusselse. Waar de jongeman op dit moment is, is hoogst onduidelijk.

"Ik kan enkel bevestigen dat hij vanmorgen werd opgehaald in het kader van een gerechtelijk onderzoek", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Het parket heeft opnieuw de jeugdrechter gevraagd om die jongen te plaatsen in een gesloten instelling, maar die liet hem voor de derde keer vrij."

Volgens een bron dicht bij het onderzoek voerde de politie vandaag een huiszoeking uit in zijn woning, maar werd hij door de jeugdrechter vrijgelaten nog vóór die huiszoeking was afgelopen.

Doordat hij vanmorgen werd opgepakt, kan hij in principe binnen de 24 uur van zijn arrestatie niet meer opnieuw worden opgepakt voor dezelfde feiten.

Waar de jongeman op dit moment is, is hoogst onduidelijk.