Warren Beatty inspiratiebron voor "You're so vain"

De Amerikaanse zangeres Carly Simon heeft in haar memoires bekendgemaakt dat de tweede strofe van haar hit "You're so vain" geïnspireerd werd door haar relatie met acteur Warren Beatty. De zangeres had relaties met onder anderen Mick Jagger, Kris Kristofferson, David Geffen, Cat Stevens en James Taylor. De voorbije decennia werd druk gespeculeerd over wie ze het heeft in het nummer.

Carly Simon is de voorbije decennia altijd op de vlakte gebleven over de persoon of personen die haar inspireerden voor het nummer "You're so vain". In haar memoires licht de 70-jarige zangeres een klein tipje van de sluier.

In een interview met Hollywood Icon meldt de zangeres dat de tweede strofe van haar nummer geïnspireerd is op haar relatie met acteur Warren Beatty. Over andere inspiratiebronnen wil Carly Simon geen uitspraken doen.

"Ik voel daar de behoefte niet toe. Misschien doe ik het nog wanneer ze allen op de hoogte zijn", voegt Simon daar aan toe.

Sinds het nummer in 1972 de hitlijsten bestormde werden verschillende bekende artiesten gelinkt aan het nummer. Carly Simon werd in het verleden gelinkt aan onder anderen Mick Jagger, die de achtergrondstem op "You're so vain" zingt, Cat Stevens, David Geffen, Kris Kristofferson en haar ex-echtgenoot James Taylor.