Xavier Naidoo verdedigt Duitse eer op het Songfestival

De 44-jarige zanger Xavier Naidoo is de Duitse vertegenwoordiger op 61e editie van het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Naidoo is in eigen land bijzonder populair als zanger en oprichter van de popgroep Söhne Mannheims. Eerder deze week werd het concert van de groep in Hannover geannuleerd na de terreurdreiging in de Duitse stad.

Xavier Naidoo gaat in de tv-show "Unser Song für Xavier" op 18 februari zes nummers voorstellen aan het Duitse publiek. De kijkers mogen uit die selectie het nummer kiezen dat Duitsland in mei zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Xavier Naidoo is een gevierde artiest in Duitsland. Hij bouwde een succesvolle solocarrière uit en is ook bekend als leadzanger en oprichter van de populaire popgroep Söhne Mannheims. De groep annuleerde dinsdag zijn optreden in de TUI-Arena in Hannover na de aanwijzingen voor terreur in de stad.

Naidoo was coach in de Duitse versie van "The voice". Tijdens het programma ontdekte hij het talent van Iveta Mukuchyan, die volgend jaar Armenië zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.