15-jarige potentiële Syriëstrijder toch geplaatst in gesloten instelling

De minderjarige van wie wordt gevreesd dat hij naar Syrië wil vertrekken, wordt geplaatst in een gesloten instelling. Dat heeft het hof van beroep beslist. Gisteren werd hij nog voor de derde keer vrijgelaten door een Brusselse jeugdrechter, maar het openbaar ministerie ging in beroep.

Het gaat om een 15-jarige jongeman die gisterenochtend werd opgepakt bij een huiszoeking in het Brusselse. Het parket vroeg aan de jeugdrechter om de jongen te plaatsen in een gesloten instelling, maar de jongen werd vrijgelaten.

Het openbaar ministerie ging in beroep tegen die beslissing en krijgt nu van het hof van beroep in Brussel gelijk. De minderjarige wordt geplaatst in de gesloten instelling van Braine-le-Chateau voor een periode van drie maanden.