"Abaaoud gefilmd in Parijse metro net na de aanslagen"

Abdelhamid Abaaoud is te zien op videobeelden van een metrostation in Parijs op het moment dat de aanslagen vrijdagavond nog volop aan de gang waren. Dat melden verschillende Franse media. Abaaoud zou het brein zijn achter de aanslagen in Parijs.

Volgens verschillende Franse media is Abdelhamid Abaaoud te zien op camerabeelden van het metrostation "Croix de Chavaux" in Montreuil, een voorstad van Parijs. Abaaoud verschijnt rond 22 uur in beeld, toen de aanslag in de concertzaal Bataclan nog volop aan de gang was.

De metrohalte waar Abaaoud gezien zou zijn, bevindt zich op 250 meter van de plaats waar de zwarte Seat gevonden werd. Die wagen werd gebruikt tijdens het vuurpeloton op verschillende cafés en restaurants in het tiende en elfde arrondissement in Parijs. Als de informatie klopt, dan bestaat de kans dat Abaaoud deel uitmaakte van het uitvoerende commando en dat hij de Seat achterliet alvorens de metro te pakken.

Abaaoud kwam woensdag om het leven tijdens de antiterreuractie in Saint-Denis. Ook de nicht van Abaaoud, de 26-jarige Hasna Aitboulahcen, kwam daarbij om het leven. Zij blies zichzelf op.