Crisiscentrum roept op tot verhoogde waakzaamheid

In de nasleep van de aanslagen in Parijs, zijn de veiligheidsmaatregelen in België en in het bijzonder in Brussel versterkt. Het Crisiscentrum roept op tot verhoogde waakzaamheid in het hele land. Het dreigingsniveau is bevestigd op 3, wat betekent dat de dreiging mogelijk en waarschijnlijk is.
Een militair konvooi passeert langs de Sint-Gorikshallen in hartje Brussel

Het OCAD (Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse) maakte een actualisatie van de dreigingsanalyse. Op een schaal van 4 is het dreigingsniveau bevestigd op 3.

Vanwege die dreiging vraagt het Crisiscentrum een verhoogde waakzaamheid in België, vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen en in het bijzonder in Brussel. Het gaat dan om concerten en grote evenementen, stations en luchthavens, het openbaar vervoer en drukke winkelstraten.

"Personen die naar deze plaatsen gaan, wordt gevraagd om de controles te respecteren en te faciliteren", klinkt het. "Deze dreiging wordt ernstig genomen door de veiligheidsdiensten, die de situatie permanent opvolgen." Bijkomende informatie kan niet gegeven worden vanwege de lopende gerechtelijke onderzoeken, aldus nog het Crisiscentrum.