Drie scholen tijdlang ontruimd in Antwerpen na bommelding

Vanmorgen zijn in Antwerpen en Hoboken drie scholen een tijdlang ontruimd, nadat er een bommelding was binnengekomen. Het ging om het Leonardo Lyceum, het Sint-Norbertusinstituut op de Amerikalei en Don Bosco in Hoboken. Alle scholen zijn intussen helemaal doorzocht en opnieuw vrijgegeven.
De Don Bosco-school in Hoboken

De Don Bosco-school werd iets over 8 uur door de politie gewaarschuwd, zegt directeur Laurent Heyman. "Wij hebben dan onmiddellijk het alarm opgezet en alle leerlingen naar het voetbalveld laten komen. In totaal werden zo'n 1.850 mensen geëvacueerd, leerlingen en personeel." Voor de drie scholen samen ging het om 3.000 mensen.

De politie heeft de verschillende scholen deel per deel met een explosievenhond onderzocht. Alle gebouwen werden rond de middag opnieuw vrijgegeven. In het Leonardo Lyceum en het Sint-Norbertusinstituut zijn de lessen vanmiddag geschorst.

Vorige week zouden een leerling (17) en een ex-leerling (15) van Don Bosco ondervraagd zijn over bedreigingen die ze hadden geuit. Wie ze precies bedreigden en waarmee, wil het parket niet zeggen. De twee jongeren mochten na het verhoor ook weer naar huis. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de bommeldingen van vanmorgen.

Wie achter de valse meldingen zit, is dus nog niet bekend. De politie bevestigt dat het om verschillende bommeldingen gaat, zij het allemaal rond hetzelfde tijdstip.

FOTO: Politiecombi's aan het Sint-Norbertusinstituut