Kim Cattrall haakt af voor toneelstuk in Londen

De Amerikaanse actrice Kim Cattrall heeft op doktersadvies beslist om haar rol in "Linda" in het Royal Court Theatre te annuleren. "Mijn gezondheid gaat voor", meldt de 59-jarige actrice. Cattrall is vooral bekend van haar rol van Samantha Jones in de televisieserie "Sex and the city".

De Amerikaanse actrice Kim Cattrall heeft afgehaakt voor de hoofdrol in het stuk "Linda" in het Royal Court Theatre in Londen. Een week voor de première van het stuk van Penelope Skinner heeft ze op doktersadvies beslist om de rol te annuleren.

"Ik ben heel bedroefd dat ik moet afhaken op doktersadvies. Ik dank de mensen van het Royal Court Theatre voor hun begrip om mjn gezondheid te laten voorgaan", zegt Cattrall.

De actrice Noma Dumezweni zal de rol van Kim Cattrall overnemen. De directie van het Royal Court Theater betreurt het verlies van Cattrall, maar reageert enthousiast op de bereidheid van Dumezweni om in te vallen. "We zijn haar bijzonder dankbaar en kijken uit naar haar performance. Ze is een van de beste acteurs in het land", meldt artistiek directeur Vicky Featherstone.

De eerste voorstelling van "Linda" van Penelope Skinner vindt plaats op 26 november.