Moslimblogger filmt woede-uitbarsting over terrorisme

Een filmpje van een Franse blogger die zich kwaad maakt over moslimterreur gaat viraal. Ruim 6 miljoen mensen hebben de video van moslimblogger Chronic 2 Bass al bekeken via Facebook. Hij roept moslims wereldwijd op "om de bedriegers op te sporen die zich voordoen als moslims en zo mensen vermoorden".

Chronic 2 Bass postte het filmpje op zijn Facebookpagina. Hij richt zich daar tot "alle Franse moslims" om "alle valse jihadisten op te sporen". De video werd daar al 6,2 miljoen keer aangeklikt en ruim 225.000 gedeeld.

"Ik film dit omdat ik het écht beu ben", zo steekt hij van wal. "Laat ons onze prachtige godsdienst beschermen tegen die gekken. Tegen pseudomoslims die de goede naam van 2 miljard andere gelovigen door het slijk halen. Het is niet de overheid die deze situatie zal oplossen, maar wel wij. Alle moslims die de tegelijk de waarden van de islam en die van de republiek uitdragen", klinkt het.

"We moeten in opstand komen. Door hun schuld is een gewone moslim met een baard altijd een beetje verdacht. We mogen hier niet doof en blind voor blijven", roept hij kwaad.

"Impulsieve bui"

Het filmpje van bijna 3 minuten is bijzonder emotioneel en speelt zich af in de wagen van de man. Hij filmde alle woede die hij in zich had in een impulsieve bui.

"Ik was op weg naar school om mijn kind daar af te zetten, toen ik op de radio het nieuws over de politie-inval in Saint-Denis hoorde", zo vertelde hij aan France TV. "Het werd me allemaal teveel en dat moment heb ik even gefilmd. Ik had nooit gedacht dat mijn woorden zo'n hoge vlucht zouden nemen. Ik had me misschien beter wat ingehouden, al denken we er allemaal een beetje hetzelfde over, denk ik."

Bekijk het filmpje