Serge Platel verlaat Festival van Vlaanderen

Gent Festival van Vlaanderen krijgt een nieuwe leiding. Serge Platel verlaat de organisator van OdeGand en gaat aan de slag bij voetbalclub AA Gent. Veerle Simoens en Barbara Stevens nemen het roer over bij Festival van Vlaanderen.

Serge Platel verlaat Gent Festival van Vlaanderen na tien jaar. Hij gaat aan de slag bij de voetbalclub AA Gent. Hij wordt bij Gent Festival van Vlaanderen opgevolgd door een duo: Veerle Simoens en Barbara Stevens.

Veerle Simoens is de huidige artistieke programmator en Barbara Stevens staat momenteel aan het hoofd van de dienst marketing en pr. Ze zullen samen aan het hoofd van de organisatie staan en ze nemen respectievelijk de artistieke en de zakelijke kant voor hun rekening.

"Met twee vrouwen aan het stuur en een kleine maar gedreven ploeg is Gent Festival van Vlaanderen klaar om een nieuwe weg in te slaan waarbij ze een verrassend en innoverend festival willen creëren en uitkijken naar nieuwe projecten", klinkt het.

Gent Festival van Vlaanderen is bekend van de organisatie van het event OdeGand in de binnenstad van Gent.