Twee kamikazes van Parijs kwamen via Griekenland

Twee van de drie terroristen die zich vorige vrijdag opbliezen aan het Stade de France in Parijs, zijn via de vluchtelingenroute naar Griekenland in Europa binnen geraakt. Dat bevestigt het Franse parket.

De zelfmoordterrorist aan poort H van het voetbalstadion is via zijn vingerafdrukken op drie oktober geregistreerd in Griekenland. Op datzelfde moment werd ook de man geregistreerd die vorige vrijdag zijn bommengordel liet ontploffen aan poort D. Ze zouden later ook geregistreerd zijn in een vluchtelingenkamp in Servië.

Op het lichaam van een van hen is na de aanslagen een paspoort gevonden. Daarop stond de naam Ahmad al-Mohammad, al gaan de autoriteiten er van uit dat het wellicht een vervalst document is.

Van de drie kamikazes aan het Stade de France is nog maar één terrorist geïdentificeerd: De Fransman Bilal Hadfi, die in Brussel woonde en naar Syrië was afgereisd.

Nicht van Abaaoud blies zichzelf niet op

Intussen is ook meer nieuws bekend over de raid in de Parijse voorstad Saint-Denis, van woensdag.  De vrouwelijke terrorist die er werd gedood - Hasna Aitboulahcen - heeft zich dan toch niet zelf opgeblazen. Dat meldt een bron dicht bij het onderzoek. Zij is de nicht van de Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud die ook bij de actie werd gedood.

Het is de derde terrorist - die pas later werd teruggevonden - die zichzelf heeft opgeblazen. Bovendien gaat het om een man en niet om een vrouw, zoals eerder gemeld. Hij is wel nog niet geïdentificeerd.

Abdelhamid Abaaoud blijkt nu ook zeker een van de kalasjnikovs te hebben aangeraakt die werd gebruikt bij de schietpartij op de caféterrassen. Er zijn in elk geval sporen van hem gevonden op het wapen, wat nog meer de theorie staaft dat hij een beslissende rol heeft gehad in de aanslagen.