Zweden pakt terreurverdachte op

De Zweedse politie heeft gisteravond een man opgepakt die ervan verdacht wordt een terreuraanslag in het land te willen plegen. Er werd sinds woensdag gezocht naar de man. Het dreigingsniveau in Zweden was hierdoor ook verhoogd.

Volgens een woordvoerder van de politie, Fredrik Milder, werd de man opgepakt "zonder incident". Het dreigingsniveau blijft momenteel ongewijzigd, klonk het nog.

De politie gaf geen informatie over zijn identiteit, maar bevestigde wel dat hij banden zou hebben met terreurgroep IS. Het is ook niet duidelijk waar hij opgepakt werd, volgens lokale media gebeurde dat in een asielcentrum in Boliden, in het noorden van het land. Het zou gaan om een 25-jarige Irakees die in Syrië is geweest.

De verhoogde terreurdreiging en zoektocht naar de verdachte hebben volgens de politie niet onmiddellijk te maken met de aanslagen in Parijs en het onderzoek in België. Zweden gaat zijn grenscontroles, die vorige week werden ingevoerd, verlengen tot 11 december.