"Schleierhaft" wint prijs voor beste kortfilm op Holebifilmfestival

Tijdens het Holebifilmfestival is in het Provinciehuis in Leuven de prijs voor beste kortfilm uitgereikt aan de 26-jarige Duitse regisseur Tim Ellrich voor "Schleierhaft". Deze film was ook de laureaat in de Jong Talentwedstrijd. De kortfilm "Golden" van de eveneens Duitse regisseur Kai Stänicke kreeg de OUTtv Audience Award.

Voor "Holebikort 2015" werden meer dan 150 kortfilms uit 33 verschillende landen ingestuurd. Een jury selecteerde hieruit 6 films waaruit het publiek in Leuven een laureaat kon kiezen. De winnende kortfilm "Schleierhaft" vertelt het verhaal van een moslimtravestiet die gekleed in de boerka van zijn schoonmoeder de straat optrekt.

Aan de prijs is een bedrag van 1.000 euro verbonden. Regisseur Tim Ellricht ging zoals gezegd ook naar huis met de prijs voor het beste Jonge Talent, die 300 euro waard is. De OUTtv Audience Award ter waarde van 500 euro werd toegekend door de kijkers van die zender.

In het kader van het Holebifilmfestival, die inmiddels aan zijn vijftiende editie toe is en nog tot 28 november loopt, worden niet alleen films, maar ook toneel, zang en dans met een holebi- of transgenderthema getoond in elf steden en gemeenten in Vlaams-Brabant. Het festival wil bijdragen tot de aanvaarding en integratie van holebi's en transgenders in onze samenleving en mensen helpen "uit de kast" te komen. Het volledige programma is consulteerbaar op