Belg opgepakt in Turkije in verband met aanslagen Parijs

Een Belgische IS-militant van Marokkaanse origine is gisterenavond opgepakt in de Turkse provincie Antalya. Dat zegt een anonieme politiebron aan het Turkse persbureau Anadolu. De 26-jarige Ahmet D. wordt ervan verdacht de doelwitten van de aanslagen in Parijs mee te hebben uitgekozen.

De man is opgepakt in een luxehotel in Antalya, op de zuidkust van Turkije, schrijft het Turkse persagentschap Dogan. Hij wordt ervan verdacht de doelwitten van de aanslagen in Parijs mee te hebben uitgekozen, schrijft The Guardian. Een bron binnen de Turkse overheid bevestigt dat de man ervan verdacht wordt contact te hebben gehad met de terroristen die de aanslagen uitvoerden in Parijs. 

Twee andere mannen van Syrische nationaliteit, Ahmet T. (29) en Muhammed V. (23), werden opgepakt . Zij worden ervan verdacht naar Antalya te zijn gestuurd door terreurgroep IS om de Belg te helpen de grens met Syrië over te steken. Zij werden opgepakt toen ze de man gingen opzoeken.

De Turkse antiterreurpolitie werd verwittigd van de aanwezigheid van de jonge Belg toen die met het vliegtuig in Antalya aankwam, op 14 november. Hij was naar Antalya International Airport gevlogen vanuit Amsterdam. De man werd gevolgd tot zijn hotel in de wijk Manavgat.

De drie zullen voor de rechtbank in Manavgat verschijnen.