Eagles of Death Metal vanuit het niets op 1 in "De afrekening"

De Amerikaanse rockgroep Eagles of Death Metal is vanuit het niets op 1 binnengekomen in "De afrekening". De lijst op Studio Brussel wordt integraal samengesteld op basis van de stemmen van de luisteraars. Die kozen massaal voor het symbolische nummer "Save a prayer".

Eagles of Death Metal stond vorige week vrijdag op het podium van de Bataclan in Parijs, toen enkele terroristen er dood en vernieling kwamen zaaien. De groep verloor zelf iemand uit hun crew. Ze schaften daarop hun tournee af.

Luisteraars van Studio Brussel stemden deze week massaal op "Save a prayer", een cover van een nummer van Duran Duran. Eagles of Death Metal belandt daardoor vanuit het niets op nummer 1 in "De afrekening". De groep stoot op die manier "Hello" van Adele van de troon.

In ruim 30 jaar tijd is het nog maar de 6e keer dat een nummer rechtstreeks op de eerste plaats binnenkomt in de lijst. De laatste keer dat dit gebeurde is bovendien al 27 jaar geleden. De nummers die hierin slaagden, zijn bovendien absolute kleppers uit de jaren 80:

  • Simple Minds - Alive & Kicking (3 oktober 1985)
  • Waterboys - The Whole Of The Moon (5 januari 1986)
  • Cock Robin - The Promise You Made (2 maart 1986)
  • Falco - Rock Me Amadeus (11 mei 1986)
  • Morrissey - Suedehead (27 maart 1988)

Zo klinkt "Save a prayer", de nieuwe nummer 1 in "De afrekening"