Grondverschuiving eist zeker 90 levens in Myanmar

Minstens 90 mensen zijn gedood nadat gisteren een berg afvalgesteente is beginnen schuiven vlak bij de jade- en goudmijnen in het noorden van Myanmar. "Slechts één persoon werd levend teruggevonden, maar is kort na de redding toch overleden", aldus lokale verantwoordelijke en coördinator van de reddingsdiensten Tint Swe Myint.

Een 300 meter hoge berg afvalgesteente afkomstig van de mijnproductie had het gisterochtend begeven in het district Hpakant in de opstandige deelstaat Kachin, 350 kilometer ten noorden van Mandalay.

Grondverschuivingen komen wel vaker voor in Hpakant, waar meer dan 90 procent van de wereldwijde jade wordt gedolven. Eind maart kwamen minstens een dozijn mensen om het leven in hetzelfde gebied door een andere grondverschuiving.