Kerry naar Israël en de Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry reist begin volgende week naar Israël en de Westelijke Jordaanoever. De topdiplomaat vliegt morgen eerst naar Abu Dhabi en voert aansluitend tot 24 november gesprekken in Tel Aviv, Jeruzalem en Ramallah. Bij het overleg met Israëli's en Palestijnen zou gezocht worden naar een oplossing om het geweld in te dijken en zou het over Syrië en de terreurorganisatie IS gaan.

Het bezoek vindt plaats tegen de achtergrond van de jongste golf van geweld in het Midden-Oostenconflict. Gisteren nog werden bij Palestijnse aanslagen in Israël en de Westelijke Jordaanoever opnieuw vijf mensen gedood.

Mesaanvallen, confrontaties tussen jonge Palestijnen en Israëlische soldaten en geweld tussen Israëlische kolonisten en Palestijnse inwoners hebben langs Palestijnse kant al 86 mensenlevens geëist en aan Israëlische kant vielen 15 doden. Ook een Amerikaan en een Eritreeër werden het slachtoffer van het geweld.