Minsten 36 doden bij bombardementen in oosten van Syrië

Gezamenlijke luchtaanvallen van het Syrische en het Russische leger hebben in de provincie Deir Ez-Zor, in het oosten van Syrië, aan 36 mensen het leven gekost. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een organisatie die aanleunt bij de Syrische oppositie.

"Minstens 36 mensen, onder wie tien kinderen, werden gedood. Er raakte ook tientallen anderen gewond bij de meer dan 70 aanvallen die Russische en Syrische toestellen op verschillende plaatsen in Deir Ez-Zor hebben uitgevoerd", zo meldt het observatorium. "Het is het meest gewelddadige bombardement in die regio sinds het begin van de opstand in 2011."

De Oost-Syrische provincie valt grotendeels onder de controle van de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
Bij de aanvallen werden verschillende wijken van de stad Deir Ez-Zor bestookt. Maar ook andere steden in de gelijknamige provincie, zoals Mayadin en Abu Kamal, werden onder vuur genomen. Daarnaast vormden ook enkele olievelden een doelwit voor de Russische en Syrische luchtmacht, zo meldt dezelfde bron.