Wapens gevonden bij huiszoeking in Molenbeek

De man, die gisteren werd aangehouden na huiszoekingen in Molenbeek donderdagavond, was niet in het bezit van explosieven of een bommengordel. Dat meldt het federaal parket, na een huiszoeking bij de man gisterenavond. De aanhouding van deze man is bovendien niet gelinkt aan de verhoging van het terreurdreigingsniveau.
Archieffoto: huiszoekingen eerder deze week

Donderdag vonden in Molenbeek een 8-tal huiszoekingen plaats. Die actie was deels gericht op de entourage van Bilal Hadfi, de jongeman uit Neder-over-Heembeek die zich had opgeblazen aan de Stade de France.

Bij die actie werden in totaal 9 mensen opgepakt. Slechts één man werd gisteren effectief aangehouden. Er zijn aanwijzingen dat hij betrokken was bij de terreuracties in Parijs.

Gisterenavond heeft de politie dan bij de man thuis in Molenbeek een huiszoeking uitgevoerd. Daar zijn drie wapens aangetroffen, maar geen explosieven of bommengordel. Het federaal parket benadrukt ook dat deze man niet de aanleiding is voor de verhoging van het terreurdreigingsniveau naar 4.

Het parket laat nog weten dat over de zaak geen verdere informatie of precisering zal gegeven worden.

Identiteit derde man bekend

Intussen is ook de identiteit bekend van de derde man die in Brussel is aangehouden. Volgens zijn advocaat gaat het om een Marokkaanse man van 39 uit Jette. Hij werd woensdag tegengehouden in Laken, in zijn wagen troffen de agenten een vuurwapen en bloedsporen aan.

De broer van de man vecht momenteel in Syrië. De arrestatie van de man leidde gisterenavond ook tot huiszoekingen in Molenbeek. De man zelf ontkent elke betrokkenheid.