Zelfmoordterrorist in flat niet bekend bij de politie

De Franse speurders zijn erin geslaagd om DNA van het derde lichaam in de belegerde flat in Saint-Denis te isoleren. Het gaat om een man, maar wie hij is, is nog niet geweten. Het DNA komt namelijk niet overeen met DNA uit de databanken van de Franse politie.

Het appartement in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, raakte zwaar beschadigd bij de confrontatie tussen de politie en de terroristen die zich er verscholen. Aan de hand van lichaamsdelen die in het puin van het appartement werden gevonden, zijn de Franse speurders er in geslaagd om het DNA van het derde lichaam te isoleren.

Het gaat om de man die zich tijdens de politieactie opblies. Het geïsoleerde DNA was voorlopig echter niet voldoende om de man te identificeren. Het DNA komt namelijk niet overeen met de DNA-stalen in de databanken van de politie. De man is dus nooit veroordeeld geweest voor criminele of terreurdaden of in verdenking gesteld.

De twee andere lichamen die in de flat werden gevonden, waren die van de Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud en zijn nicht Hasna Aitboulahcen. Aanvankelijk werd gedacht dat zij zich had opgeblazen, maar eind deze week werd duidelijk dat dat niet het geval was en het een derde persoon was.