"Beste angst, jouw dagen zijn geteld"

"Beste angst". Met die woorden begint choreograaf en auteur Ish Ait Hamou een tekst op zijn Facebookpagina. Hij brengt een boodschap van positiviteit en hoop, die hij besluit met de woorden "Jouw dagen zijn geteld". De tekst is op Facebook al duizenden keren geliket en gedeeld.

Ish Ait Hamou werd bij het grote publiek bekend als jurylid in het dansprogramma "So you think you can dance". Intussen heeft hij ook twee boeken geschreven. 

De hiphopper met Marokkaanse roots is geboren en getogen in Vilvoorde. Vrede en verdraagzaamheid zijn thema's waar hij, zowel in zijn boeken als via sociale media, veel mee bezig is. Met de hashtag #ishquote stuurt hij geregeld berichten met een boodschap de wereld in.

Vanavond heeft hij op zijn Facebookpagina een tekst gepost over angst. De heersende angst over de gevolgen van het verhoogde terreurdreigingsniveau. Een boodschap die zijn volgers niet onberoerd laat. Zijn tekst werd al door duizenden mensen gedeeld op hun eigen Facebookprofiel.

"Beste angst. Je bent zeer overtuigend. Je bent heel aanwezig. Je gluurt over ons als een schaduw over het land", zo verwoordt Hamou zijn gevoel.

De volledige tekst van Ish