"Veel slachtoffers omdat velen hun vrienden niet wilden achterlaten"

De Amerikaanse band Eagles of Death Metal heeft zijn eerste interview gegeven na de bloedige aanslag in de concertzaal Bataclan in Parijs. Bandlid Jesse Hughes komt aan het woord en beschrijft hoe mensen hun toevlucht zochten tot de kleedkamer, maar de terroristen drongen daar binnen en maakten vele slachtoffers.

Bij de aanslag in de Bataclan lieten 89 mensen het leven. Hughes van Eagles of Death Metal kon op tijd vluchten, maar de band verloor wel merchandisemanager Nick Alexander, drie collega's van het platenlabel en heel wat fans. Een aangeslagen Eagles of Death Metal annuleerde na de aanslag meteen ook alle optredens en trok zich terug in de VS. De website Vice wist frontman Hughes te strikken voor een interview, hij wordt de hele tijd bijgestaan door drummer Josh Homme.

Hughes was erbij in de Bataclan en schetst het drama in een eerste vrijgegeven fragment van het gesprek (zie video hieronder). "Verschillende mensen verstopten zich in onze kleedkamer. De moordenaars konden binnendringen en hebben iedereen vermoord, behalve een kind dat zich verschool onder mijn lederen jas", zegt een zichtbaar emotionele Hughes. Hij geeft ook aan dat heel wat mensen stierven omdat niemand zijn vrienden wilde achterlaten. Velen sprongen blijkbaar voor elkaar om de kogels op te vangen.

Het volledige interview wordt volgende week gepubliceerd op Vice.com.