Brusselse cultuurhuizen ook maandag gesloten

De Brusselse cultuurhuizen passen in navolging van dit weekend ook maandag hun programmatie aan. Concertzalen Ancienne Belgique, Koninklijk Circus en Botanique schrappen de geplande concerten. Bozar, Muntpunt en de Koninklijke Bibliotheek blijven gesloten.

De Ancienne Belgique annuleert de concerten van Katzenjammer (Grote Zaal), Stray From the Path (Club) en Milk & Bone (Huis 23). Ook het AB Cafe/Resto blijft maandag gesloten. "Er zal elke dag een evaluatie gemaakt worden over verder te nemen maatregelen. De geplande concerten van deze week gaan vooralsnog door", zo staat te lezen op de website van de Ancienne Belgique.

Het Koninklijk Circus sluit eveneens de deuren. Het optreden van Thomas Ngijol gaat niet door. Er wordt een nieuwe concertdatum gepland.

Ook de Botanique last de geplande concerten af. Tickets worden terugbetaald.

Bibliotheken

Bibliotheek en informatiepunt Muntpunt blijft ook gesloten. Mensen die boeken uitgeleend hebben, kunnen deze verlengen via de website. Ook de Koninklijke Bibliotheek van België blijft gesloten.

De bibliotheek van Laken blijft morgen ook gesloten. Via hun Facebookpagina melden ze bovendien dat alle bibliotheken in Brussel-stad morgen niet opengaan.

Atomium

Ook het Atomium blijft gesloten na de bevestiging van terreurdreiging niveau 4. De directie van het Atomium drukte gisteren de hoop uit om het monument maandag opnieuw open te stellen, maar daar werd geen gevolg aan gegeven.