Drie Palestijnen gedood bij mesaanvallen

Op de Westelijke Jordaanoever zijn vandaag drie Palestijnen gedood, na aanvallen op Israëli's. Premier Benjamin Netanyahu riep de Israëlische burgers op tot "maximale waakzaamheid". "We hebben hier met terrorisme door enkelingen te maken", zei hij. Netanyahu heeft de veiligheidstroepen erop gewezen vooral in de stad Hebron alert te zijn, omdat de meeste daders van daar afkomstig zijn.

Een 16-jarig meisje had geprobeerd voorbijgangers met een mes aan te vallen. De leider van een nederzetting ramde haar met zijn auto, waarna ze door de ordetroepen werd doodgeschoten, aldus het Israëlische leger.

Kort daarop had een Palestijn in een taxi geprobeerd Israëlische passanten omver te rijden. Hij stapte vervolgens uit en haalde naar hen uit met zijn mes. Een Israëli raakte lichtgewond. Een burger schoot de Palestijn dood. De Palestijnse krant al-Quds sprak over een "executie" van beide Palestijnen.

Bij een derde mesaanval op de Westbank werd nog een Palestijn gedood. Hij had een Israëlische vrouw met een mes zwaar verwond en werd dan door de politie gedood. De gewonde werd naar het ziekenhuis gebracht.