KBC sluit morgen zijn hoofdkantoor in Brussel

KBC sluit morgen zijn hoofdkantoor op de Havenlaan in Brussel. Die maatregel komt er nadat dit weekend het dreigingsniveau voor het Brussels Gewest verhoogd werd naar het allerhoogste niveau. Ook andere bedrijven, waaronder andere Belfius en BNP Paribas Fortis, bieden werknemers uitzonderlijk de mogelijkheid om van thuis uit te werken.

KBC besliste eerder vandaag om drie kleinere bankkantoren in de regio Brussel morgen de hele dag te sluiten. De hoofdzetel aan de Havenlaan zou wel open blijven, maar de personeelsleden kregen wel de raad om zoveel mogelijk vanuit satellietkantoren buiten Brussel te werken. KBC verwacht immers grote mobiliteitsproblemen in die buurt.

Uiteindelijk stelde de bank zijn advies bij. Het hoofdkantoor blijft volledig dicht.

Belfius en BNP Paribas Fortis: "Werk van thuis uit"

Ook 2.200 van de 4.500 Belfius-medewerkers die in Brussel werken, kregen vanochtend een sms'je met deze boodschap: "Wegens de verhoogde terreurdreiging raden we aan om maandag 23/11 van thuis uit te werken. Zie Insite."

Het advies aan het personeel geldt dus voorlopig alleen voor morgen. In een reactie zegt woordvoerster Ulrike Pommée aan dat Belfius de situatie dag per dag zal evalueren. Daarbij zal de beslissing van het OCAD, dat het terreurdreigingsniveau analyseert, een belangrijke rol spelen.

Belfius heeft de nieuwe dreigingsanalyse van OCAD niet afgewacht maar stuurde raadde zijn werknemers aan om thuis te werken. Maar wie morgen toch naar Brussel wil komen, kan dat ook. Ook BNP Paribas Fortis heeft zijn werknemers in de loop van de avond via e-mail gecontacteerd, met dezelfde boodschap.

Andere organisaties in Brussel

Bij de Vrije Universiteit Brussel gaat het onderzoek en het administratief werk gewoon door. Alle lessen zijn echter afgelast.

Bij de FOD Financiën, een dienst met 8.500 personeelsleden in Brussel, zijn er geen specifieke richtlijnen verspreid. Wie dat vraagt, mag morgen wel van thuis uit werken. Bij de FOD Economie is dezelfde regeling van kracht.