Mark Zuckerberg neemt twee maanden ouderschapsverlof

Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, kondigt op zijn tijdlijn -hoe kan het ook anders- aan dat hij twee maanden ouderschapsverlof opneemt eens zijn vrouw Priscilla Chan bevallen is van hun dochter. "Een heel persoonlijke beslissing", schrijft hij.

"Uit onderzoek blijkt dat als werkende ouders de tijd nemen voor hun pasgeborenen, dat beter is voor zowel de kinderen als voor het gezin", schrijft Zuckerberg op zijn tijdlijn. "Bij Facebook geven we onze Amerikaanse medewerkers dan ook de mogelijkheid om in het eerste jaar in totaal vier maanden ouderschapsverlof op te nemen." In de particuliere sector in de VS kunnen slechts 12 procent van de werknemers van zo'n betaald verlof genieten, zo blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie voor Arbeid.

De foto die Zuckerberg bij zijn Facebookpost heeft geplaatst, toont alvast aan dat hij (net zoals zijn hond Beast) helemaal klaar is voor de komst van de baby.