Moureaux geeft fouten toe, maar ontkent dat hij laks was

Gewezen burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Philippe Moureaux (PS) ontkent dat zijn beleid te laks was, maar geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt. Hij had zich meer met de jongeren moeten bezighouden, zo zei hij op RTL-TVi.

Moureaux was twintig jaar burgemeester van Molenbeek (van 1992 tot 2012). Deze week kreeg hij veel kritiek over zich heen. Zo verweten de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) en rector van de KU Leuven Rik Torfs hem laksisme uit electoraal gewin.

Moureaux ontkent dat. Hij ziet geen verantwoordelijkheid tegenover de geradicaliseerde jongeren in zijn gemeente, zoals de broers Brahim en Salah Abdeslam, die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs. Volgens Moureaux is de macht van een burgemeester relatief.

Moureaux geeft wel toe dat hij fouten heeft gemaakt. "Ik heb me veel met de jongeren beziggehouden, maar niet genoeg. Ik had meer moeten doen."