Ontruiming VTM-gebouw na vals alarm

Het gebouw van Medialaan, het moederbedrijf van onder meer VTM, Q-music, Vitaya en 2BE, werd vanmiddag tijdelijk ontruimd na een bomalarm. De politie vond echter niets verdachts. Rond 17.10 uur werd het gebouw vrijgegeven en konden de werknemers weer naar binnen, bevestigt Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde (SP.A), aan onze redactie.

Medialaan werd via de nieuwslijn van "VTM Nieuws" gewaarschuwd voor een mogelijke bedreiging. Uit voorzorg werd heel het gebouw ontruimd. Al het personeel - ongeveer honderd mensen - werd geëvacueerd naar het Eurovolleycenter. 

De politie doorzocht het gebouw met explosievenhonden, maar vond niets. Het gebouw werd vrijgegeven en de werknemers konden weer naar binnen. De verdere tv- en radioprogrammatie komt niet in het gedrang, laat Medialaan weten.

Station Mechelen ontruimd

Ook het station van Mechelen werd tijdelijk ontruimd door een bommelding, zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Het treinverkeer kon echter snel hervat worden. 

Ondertussen ontkennen de politie van Mechelen en burgemeester Bart Somers (Open VLD) dat de ontruiming te maken had met een bommelding. Op Twitter hebben zowel Somers als de Politiezone Mechelen het over een misverstand.