Politie bedankt hulpvaardige katten op Twitter

De politie heeft de katten bedankt die gisteravond overal op Twitter opdoken. Omdat de veiligheidsdiensten hadden opgeroepen om niets te melden over de politieacties in Brussel, gooiden Belgische twitteraars het over een andere boeg: originele foto's van katten tweeten. Ook de politie kon het smaken, zo blijkt nu.

Gisteravond doken op Twitter foto's en berichten op over een op handen zijnde actie van de veiligheidsdiensten in Brussel. De berichten verspreidden zich als een lopend vuurtje op de sociaalmediadienst onder de hashtag #BrusselsLockdown omdat de binnenstad werd afgesloten.

Om de veiligheid van politie en leger niet in het gedrang te brengen, vroeg de regering om niet in detail over de politie-acties te berichten op sociale media. En die oproep werd redelijk goed opgevolgd.

O cat

Maar waar tweet je dan over, als je niet op de ophef van de dag mag tweeten? Dat was de hamvraag voor vele twitteraars. Enter katten, want ook in crisissituaties moet er op sociale media al eens gelachen kunnen worden. Wie thuis is in de wereld van internethumor weet dat een foto of filmpje van een kat dan nooit veraf is. Twitteraars hebben elkaar zo hard aangezet om foto's van katten te tweeten, dat je op een bepaald moment onder de hashtag #BrusselsLockdown vrijwel alleen nog foto's van katten, en sporadisch van een hond, vond.

Ook VRT-journalist Rudi Vranckx liet zich niet onbetuigd:

Meest gelezen