Waken van Hart boven Hard in Brussel en Merchtem geannuleerd

De waken die Hart boven Hard en verwante organisaties vanmiddag wilden organiseren in Brussel en Merchtem, gaan niet door wegens de verhoogde terreurdreiging. In de overige steden in Vlaanderen vinden de waken wel plaats. Dat is vanochtend vernomen bij een woordvoerder van de burgerbeweging.

Hart boven Hard houdt vanmiddag in verschillende steden gelijktijdige "waken in solidariteit met alle slachtoffers van terrorisme en oorlog". Onder het gezamenlijke motto "samen tegen de haat" nodigt de burgerbeweging iedereen uit om met gekleurde linten, symbool van medeleven en verbinding, samen een gebaar te maken tegen geweld, polarisering en terrorisme binnen en buiten Europa.

Volgens de meest recente informatie vinden waken plaats in Aalst, Antwerpen, Blankenberge, Brugge, Gent, Geraardsbergen, Hasselt, Kalmthout, Kortrijk, Leuven, Sint-Niklaas, Torhout en Turnhout.