"Als ik geen zanger was, zou ik een wapen pakken en de terroristen bekampen"

De bloedige aanslagen in Parijs hebben de Franse rockzanger Johnny Hallyday ziek gemaakt. "Verachtelijke daden waren het", zegt hij. Toch blijft de 72-jarige vedette strijdbaar. "Als ik geen zanger zou zijn, dan zou ik een wapen pakken en tegen de terroristen gaan strijden", vertrouwt hij de Franse krant Le Parisien toe.

Hallyday is momenteel op tournee om zijn nieuwe album "De l'amour" te promoten. Zijn concert in Brussel werd afgelast wegens de terreurdreiging. In Frankrijk gaan zijn optredens wél door, weliswaar onder verhoogde veiligheidsmaatregelen. "We hebben ons de vraag gesteld of we de concerten moesten annuleren, maar we hebben beslist om te tonen dat we de terroristen niet vrezen", zegt Hallyday.

Zijn nieuwe album staat in het teken van de liefde. "ik voel tijdens mijn shows dat mensen nood hebben om elkaar te vinden en zaken te delen. De mensen hebben meer dan ooit nood aan liefde, vandaar dat het liedje "De l'amour" (Over de liefde) zo goed valt."

Heel de ploeg van Hallyday is aangeslagen door de aanslagen in de Franse hoofdstad. Vooral de aanval op de concertzaal Bataclan heeft de muzikanten bijzonder geëmotioneerd. "De Bataclan, de muziek...dat is onze tweede familie. Ik ken mensen die daar gestorven zijn. Maar zelfs als het publiek niet zou komen, dan wil ik niet dat we opvoeringen gaan annuleren. We moeten doorgaan met ons leven", vindt de Franse zanger.

Céline Dion zingt voor de slachtoffers

Aan de andere kant van de wereld heeft de Franstalige Canadese wereldster Céline Dion op haar manier de slachtoffers van de aanslagen in Parijs geëerd.

Op het podium van de American Music Awards bracht ze " l'Hymne à l'amour " van Edith Piaf. Een lied dat een ode brengt aan de liefde en dat in de Franstalige wereld steeds bijzonder veel emoties losweekt.

Tijdens haar optreden waren foto's van Parijs te zien in de achtergrond. Het publiek hield het niet droog.