"FC De Kampioenen 2" lokt meer dan half miljoen kijkers

De avonturen van Boma en zijn voetbalploeg blijven veel volk naar de bioscoop lokken. De tweede langspeelfilm "FC De Kampioenen 2 - Jubilee general" heeft sinds de release eind oktober al meer dan een half miljoen mensen naar de bioscoop gelokt. De eerste "FC De Kampioenen" uit 2013 lokte 765.000 kijkers.

"FC De Kampioenen 2 - Jubilee general" doet het goed in de Vlaamse bioscopen. De film heeft de voorbije vier weken al 508.000 mensen naar de bioscoop gelokt.

"In een context van uitzonderlijk zacht herfstweer tijdens de openingsweek, terreurdreiging en een uitermate competitief bioscoopaanbod mag de film dan ook gerust een fenomeen genoemd worden", meldt filmverdeler Independent Films.

De tweede "Kampioenen"-film werd geregisseerd door Jan Verheyen. Naast de voltallige cast van de serie met onder anderen Herman Verbruggen, Ben Rottiers en An Swartenbroeckx zijn ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Sven De Ridder van de partij in de film.

Het is al de vierde film van Jan Verheyen die de trofee de Diamanten film in ontvangst mag nemen voor meer dan 400.000 bezoekers. In het verleden kregen ook de films "Dossier K.", "Zot van A." en "Het vonnis" de prestigieuze onderscheiding.