"Thuis" blaast 20 kaarsjes uit op 23 december

Eén viert op woensdag 23 december de 20e verjaardag van de soapserie "Thuis". De eerste aflevering werd uitgezonden op 23 december 1995. Om de 20e verjaardag te vieren plant Eén een extra lange aflevering van de soap. Daarna wordt de special "Nergens beter dan thuis" uitgezonden.
© VRT Jokko

De voorbije twee decennia wist "Thuis" honderdduizenden Vlaamse kijkers aan de buis te kluisteren. Het programma viert op 23 december zijn 20e verjaardag.

De voorbije twintig jaar zijn er heel wat huwelijken, scheidingen, baby's, moorden en andere verhaallijnen opgedoken in "Thuis". Bijna 200 acteurs hebben een rol gespeeld in soapserie over het dagelijkse leven van "gewone mensen".

Na de extra lange aflevering op 23 december zendt Eén de special "Nergens beter dan thuis" uit. "De kijker mag zich verwachten aan een intieme feelgoedshow doorspekt met boeiende gesprekken, mooie herinneringen en fijne verrassingen waarbij de acteurs zich ook eens van een andere kant tonen", klinkt het.

© VRT

De cast van "Thuis" in 1995

20 jaar "Thuis" in cijfers

Twintig jaar "Thuis" was goed voor:

  • 25 huwelijksaanzoeken
  • 20 huwelijken
  • 10 geboortes
  • 18 moorden
  • 16 gijzelingen
  • 34 overlijdens

De afgelopen 20 jaar kregen 199 hoofdpersonages een rol in "Thuis", waarvan er momenteel nog 46 te zien zijn in de soap.

1.100 figuranten werken elk jaar mee aan "Thuis". Dat zijn gemiddeld 25 mensen per week.