Amerikanen krijgen wereldwijde reiswaarschuwing voor terreur

De Amerikanen krijgen de waarschuwing om alert te zijn als ze het land verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een wereldwijde reiswaarschuwing uitgevaardigd wegens "toegenomen terroristische bedreigingen".

Aan de Amerikanen wordt gevraagd om extra waakzaam te zijn op openbare plaatsen en ook op het openbaar vervoer. Vooral tijdens de eindejaarsfeesten en op grote evenementen is er een verhoogd risico.

"Recente informatie wijst erop dat IS, Al Qaeda, Boko Haram en andere terreurgroeperingen terroristische aanvallen plannen in meerdere regio's", klinkt het in de waarschuwing. De Amerikaanse instanties verwijzen ook naar de recente aanslagen in Frankrijk en Mali.

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie een dergelijke wereldwijde waarschuwing geeft. Het huidige advies geldt tot 24 februari volgend jaar.