Benjamin Clementine draagt Mercury Prize op aan Parijs

De Britse singer-songwriter Benjamin Clementine is de verrassende winnaar van de Mercury Music Prize. Zijn album "At least for now" is uitgeroepen tot beste album van het voorbije jaar. De voormalige straatmuzikant die een aantal jaar in de metro van Parijs heeft gezongen, droeg de onderscheiding op aan de slachtoffers van de aanslagen in de Franse hoofdstad.

De 26-jarige Benjamin Clementine is de verrassende winnaar van de Mercury Music Prize voor beste album van het jaar in Groot-Brittannië. Zijn debuutalbum "At least for now" haalde het voor albums van onder anderen Florence + The Machine, Jamie XX, Roisin Murphy en Gaz Coombes.

"Ik ben sprakeloos", zei de zanger toen hij de prijs in ontvangst nam. Daarna barstte Benjamin Clementine in tranen uit en droeg hij de onderscheiding op aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Benjamin Clementine heeft enkele jaren in Parijs gewoond. Hij probeerde zijn muzikale carrière er op te starten en speelde als straatartiest in de metro van de lichtstad. In maart van dit jaar kwam zijn debuutalbum "At least for now" uit, met nummers als "Cornerstone" en "London".

De Mercury Music Prize is een van de belangrijkste muzikale onderscheidingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Voormalige winnaars zijn Pulp, Primal Scream en PJ Harvey.