Busverkeer richting hoofdstad is zwaar verstoord

Heel wat buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant zijn deze ochtend niet aan het werk gegaan wegens het verhoogde dreigingsniveau in de hoofdstad. Daardoor is de dienstregeling van de bussen die Brussel bedienen zwaar verstoord.

Er is grote hinder op de volgende assen:

 • Brussel-Aalst (lijnen 212, 213, 214)
 • Brussel-Wemmel (lijnen 240 t/m 246)
 • Brussel-Ninove (lijnen 126, 127 en 128)

 

Ook de dienstverlening tussen Leuven en Brussel is verstoord, meer bepaald op de lijnen:

 • 351 (Brussel-Kortenberg-Everberg Leuven)
 • 358 (Brussel-Kortenberg-Leuven)
 • Ook op snelbus 410 (Brussel - Leuven) rijden heel wat ritten niet

 

Volgende schoolbussen rijden niet omdat de scholen in Brussel dicht blijven:

 • 504 Terlanen - Tombeek - Etterbeek
 • 544 Maleizen - Hoeilaart - Sint-Pieters-Woluwe
 • 547 Huldenberg - Overijse - Sint-Pieters-Woluwe
 • 548 Overijse - Hoeilaart - Sint - Pieters - Woluwe
 • 575 Vlezenbeek - Sint-Pieters-Leeuw - Drogenbos - Ukkel
 • 570 Schepdaal - Dilbeek

 

De Lijn verwacht dat de hinder op de lijnen naar Brussel nog zal toenemen aangezien de actie nog kan uitbreiden naar andere stelplaatsen. Via de website van De Lijn kan de reiziger een actuele stand van zaken raadplegen.

Metro in Brussel blijft dicht, treinen rijden normaal

Door de verhoogde terreurdreiging is de metro in Brussel vandaag dicht. Bussen en trams rijden wel uit. Tien tramlijnen zullen wel hinder ondervinden eens ze in de nabijheid van een premetrostation geraken, zegt An Van Hamme van de MIVB. "We zullen de situatie uur per uur evalueren. Daarnaast zetten we ook drie pendelbusdiensten in op de trajecten van de grote tramlijnen in de buurt van het Noordstation, het Zuidstation en de grote ringlanen."

Bij de NMBS in Brussel blijft alles zoals in het weekend. De treinen rijden normaal, alleen stoppen ze niet in de stations Brussel-Schuman, Brussel-West, Merode en Delta. In het Zuidstation is de toegang tot een aantal perrons beperkt. Bij de spoorwegen is er hinder door een stakingsactie in het zuiden van het land, maar die staat los van het verhoogde dreigingsniveau.