Facebookpagina verzamelt adressen die wel open zijn in Brussel

Niet iedereen vindt dat het openbare leven in Brussel moet worden stilgelegd door de verhoogde terreurdreiging. Op de Facebookpagina "Sorry, we're open!" worden alle adressen verzameld van zaken die wel open blijven. "Wanneer de terreurdreiging het hoogste niveau bereikt moet de samenleving haar rug rechten", staat er op de pagina te lezen.

De pagina roept op om alle buurtwinkels, cafés, restaurants, parken en andere openbare plaatsen in Brussel die open zijn te verzamelen, tot de dreiging geweken is. "Het laatste wat we nu met zijn allen moeten doen, is bang terugtrekken."

Sinds het terreurdreigingsniveau in de hoofdstad op vier staat, draait het openbare leven er op een laag pitje. Sommige mensen vinden dat de maatregelen erg ver gaan.

"Angst is gewoon een slechte raadgever", zegt initiatiefnemer Gerben Van den Abbeele aan brusselnieuws.be. “Het idee van de pagina is ook ingegeven door het gevoel dat de reactie misschien wel wat buitenproportioneel is. Toegegeven, dat is maar een gevoel. Maar als iemand een aanslag wil plegen, kan dat toch nog steeds? Zelfs in Parijs is het leven niet op die manier lamgelegd.”

Op de Facebookpagina is onder meer te lezen welke frituren openblijven, welke cafés en restaurants niet sluiten en welke evenementen wel doorgaan.