Franse politie verspreidt foto van derde kamikaze Stade de France

De Franse politie heeft een foto verspreid van de derde kamikaze die zichzelf opblies tijdens de aanslagen op het Stade de France op 13 november in Parijs. Zijn vingerafdrukken werden op 3 oktober geregistreerd bij een controle in Griekenland. De politie hoopt hem via het opsporingsbericht te kunnen identificeren.

De man blies zichzelf op in de buurt van ingang H van het Stade de France. Ook twee andere kamikazes bliezen zich op in de buurt van het stadion. Van de drie mannen werd er nog maar één geïdentificeerd, de Fransman Bilal Hadfi, die in België woonde en naar Syrië was afgereisd.

De twee anderen zijn via Griekenland Europa binnen geraakt. Ze lieten zich registreren op het Griekse eiland Leros. Van de tweede dader verspreidde de politie eerder al een foto.

De zelfmoordaanslagen aan het Stade de France in Parijs eisten 1 dodelijk slachtoffer. Dezelfde avond kwamen nog eens 129 mensen om het leven tijdens aanslagen op de concertzaal Bataclan en op de terrassen van bars en restaurants in Parijs. Ongeveer 350 mensen raakten gewond.